Det hele menneske

Vi ser det unge menneske før vi ser fodboldspilleren

Relationen før udviklingen

Stærke relationer mellem spillere og træneren giver en effektiv udvikling. 

"Træneren skal være det for spillerne når de er udfordret"

KÆRT model: 

At det, der foregår mellem mennesker, har betydning for vores trivsel og læring, det har de fleste hørt om før. At kvaliteten af det relationelle forhold mellem spilleren og træneren er af afgørende betydning for spillerens trivsel, udvikling og læring er en efterhånden veldokumenteret pædagogisk selvfølgelighed. 

Nervesystemet

Trivsel er forudsætningen for succes

Det hele menneske - 6 S´er

Hvordan for jeg succes som fodboldspiller ?

Kontrolcirklen (egen banehalvdel)

Træning og Træningseffektivitet

1.Søvn 

Sådan påvirker din søvn din præstation.

Søvn og sygdom

Søvn og skader

Fakta om søvn og søvnunderskud.

Gode råd til en bedre søvn:

2. Sund kost

Timing af kost

For spillerne kan det være gavnligt for både præstationsevnen, og for at sikre sunde kostvaner og et tilstrækkeligt energiindtag, at indpasse dagens måltider efter tidspunktet for træningen. 

BEREGN DIT ENERGIBEHOV - klik her

TEAM DANMARK: DET DAGLIGE INDTAG AF ENERGI SIKRER, AT KROPPEN HAR RESSOURCERNE TIL AT OPRETHOLDE LIVSVIGTIGE FUNKTIONER OG GIVER ENERGI TIL TRÆNING OG KONKURRENCE. BEREGN HVOR MEGET ENERGI DIN KROP HAR BEHOV FOR I FORSKELLIGE SITUATIONER OG VED FORSKELLIGE ERNÆRINGSMÆSSIGE MÅLSÆTNINGER. LAV FOR EKSEMPEL EN BEREGNING FOR HHV. DIN HÅRDESTE TRÆNINGSDAG, EN LET/MODERAT TRÆNINGSDAG OG EN FRIDAG, OG SE HVILKEN FORSKEL DET GØR FOR DIT DAGLIGE ENERGIBEHOV. 

Hovedregler:

FØR kamp/træning

EFTER kamp/træning

Vand

Det er vigtigt at indtage rigeligt med vand under fysisk aktivitet. Vand kan have stor indflydelse på præstationen og være med til at nedsætte risikoen for krampe og dehydrering. Trangen til vand under træning kompensere ikke for væsketabet under træning, så spillerne skal være opmærksomme på at indtage nok vand. Jo mere det træner jo mere skal de drikke. Husk altid at slukke tørsten i vand og slut evt. træningen af med ¼ kakaomælk. Kakaomælk indeholder kulhydrat og kan udover at slukke tørsten, stabilisere blodsukkeret efter træning. 

3. Selvevaluering og Mindset

På Fodboldlinjen forventer vi at alle spillere har fokus på nedenstående i deres spillerprofil. ANERKENDELSE er selvfølelse, og denne følelse er fundamentet for selvværd og selvtillid. 

Fastlåst og Udviklende mindset

Udviklingsstrategi - Spilleren skal være bevidst om egne styrker og udviklingsområder. Spilleren skal samtidig lære at tage selvstændigt ansvar for sin udvikling som fodboldspiller. Det gøres gennem udfordringer, forhindringer, anstrengelser, kritik og det at opleve andres succes.

4. Succes (mål og gameplan)

“Du kan ikke planlægge resultatet, men du kan planlægge din præstation”

H-Modellen (mål og plan)

Aktuel situation

Hvad er vigtigst at have fokus på for dig ?

Hvilke andre udfordringer har du stået i og er du også kommet godt ud af ?

Hvilke spillere har påvirket din situation mest ?

H-modellen som indeholder: 

5. Selvtillid

“Du er MODIGERE end du tror, STÆRKERE end du ser ud til, og KLOGERE end du ved”

6. Socialt - Adfærd/Karaktertræk

Den måde vi fungerer på og den måde vi reagerer på, er en konsekvens af vor personlighed. Du kan og skal ikke lave om på din personlighed, men du kan lære at ændre adfærd i bestemte situationer!

Find ud af din adfærdsprofil - klik her

Hver af de 4 roller er nødvendig, og tilsammen udgør disse fire roller de nødvendige kompetencer til at drive et fodboldhold.